Kunststof heeft vandaag de dag een stuk minder slecht imago dan voorheen. Dat komt doordat het plasticachtige waar zoveel mensen vroeger problemen mee hadden verleden tijd is. Kunststof is tegenwoordig te krijgen in een groot aantal kleuren en uitvoeringen. Daarnaast is het volledig recyclebaar, sterk, duurzaam, goedkoop, heeft het een uitstekende isolatiewaarde en heeft het nauwelijks onderhoud nodig. Hier vind je informatie over één van de uitvoeringen waaruit je kunt kiezen als je een kunststof dakkapel aanschaft, namelijk de houtlook.

Wat is houtlook?

Zoals al eerdergenoemd was het plasticachtige imago van kunststof hetgeen wat veel mensen tegenhield iets in dit materiaal aan te schaffen. Dit is al lang niet meer relevant, omdat je kunststof kunt krijgen in verschillende uitvoeringen. Zo kun je vragen om mat of glans, maar ook metallic wat een metaal nabootst en dus ook een houtlook. Wat veel mensen aantrekt aan hout is het uiterlijk ervan, maar het grote nadeel van hout is het onderhoud dat het nodig heeft. Kunststof met een houtlook lost dat probleem op, omdat het nauwelijks van echt hout te onderscheiden is maar praktisch onderhoudsvrij is. Kies je voor kunststof met een houtlook dan krijg je alle voordelen van kunststof met het warme en sfeervolle uiterlijk van hout.

Kosten kunststof dakkapel met een houtlook

De prijs die je betaalt voor een kunststof dakkapel met een houtlook is niet veel hoger dan die van een dakkapel in standaard kunststof. In de onderstaande tabel worden deze prijzen naast elkaar gezet en hier zijn de btw, materialen en het installeren van de dakkapel al bij inbegrepen.

 

Afmetingen (hoogte 1,5 m) Prijs kunststof Prijs houtlook
1 meter breed Vanaf €2500 Vanaf €2650
2 meter breed Vanaf €3200 Vanaf €3450
3 meter breed Vanaf €4000 Vanaf €4200
4 meter breed Vanaf €4500 Vanaf €4750
5 meter breed Vanaf €5500 Vanaf €5750
6 meter breed Vanaf €6500 Vanaf €6750
7 meter breed Vanaf €7200 Vanaf €7400
8 meter breed Vanaf €7500 Vanaf €7750

 

Kunststof met een houtlook of echt hout?

Natuurlijk blijft een dakkapel van kunststof met een houtlook een dakkapel van kunststof. Echte liefhebbers van hout zullen met de houtlook variant geen genoegen nemen. Het ruikt niet naar hout, het gedraagt zich niet als hout en je hoeft het niet over te schilderen. Voor sommigen is dit een nadeel, omdat het ook leuk is om je dakkapel eens in de zoveel tijd te veranderen en op te knappen. Toch is een dakkapel met een houtlook echt een goed alternatief voor iedereen die graag weinig omkijken naar zijn dakkapel wil. Je zal er de warme sfeer van hout duidelijk uithalen, maar hoeft niet elke drie jaar met een verfföhn, een beitel, een schuurmachine en een verfkwast in de weer. Twijfel je, ga dan eens naar een showroom en vraag naar de houtlook samples.

Vergelijk offertes

De exacte prijs voor je nieuwe dakkapel is afhankelijk van zo veel factoren dat deze moeilijk exact te geven is. Wil je deze toch graag weten, gebruik dan onze vergelijkingstool en ontvang snel een aantal offertes van lokale leveranciers. Zo weet je zonder dat je ergens toe verplicht wordt precies waar je financieel aan toe bent als jij een dakkapel met houtlook aanschaft.