Dakkapellen kun je krijgen in allerlei soorten en maten. Je hebt onder andere keuze uit verschillende materialen, uit verschillende modellen, uit verschillende productiemethoden, uit verschillende raamcombinaties en uit verschillende daken. Wil je echter vergunningsvrij een dakkapel plaatsen, dan zal je binnen bepaalde afmetingen moeten blijven. Dat betekent dat er minstens een halve meter dak moet overblijven aan de linker- en de rechterkant van de dakkapel. Om die reden worden er vaker kleinere dakkapellen gekozen en de dakkapel van 3 meter breed is één van de meest geplaatste dakkapellen in het land. Hier lees je over de kosten van een dakkapel met die afmetingen en de kenmerken van kunststof.

De kosten

Je kunt de prijs van een kunststof dakkapel van 3 meter breed zo hoog of zo laag maken als je zelf wilt. Dat komt doordat je zoveel opties hebt waarmee je de prijs beïnvloedt. Kies je bijvoorbeeld voor een goedkoper plat dak of wil je liever een schuin dak voor meer geld. Kies je voor een prefab dakkapel of neem je liever een op maat gemaakt exemplaar. En als je direct zonwering, ventilatieroosters, een insectenhor of beter hang- en sluitwerk kiest, zal je ook een extra bedrag moeten betalen. De onderstaande tabel geeft de minimale prijzen voor kunststof dakkapellen van 3 meter lang in 3 situaties. Als je exact wilt weten hoeveel dit voor jou zou kosten, kun je beter contact opnemen met een dakkapellen leverancier en je opties met hen bespreken. Alle bedragen in de tabel zijn inclusief btw, plaatsing en materialen.

 

Afmetingen (hoogte 1,5 m) Prijs prefab Prijs houtlook Prijs maatwerk
3 meter breed Vanaf €4000 Vanaf €4200 Vanaf €4750

 

  • De goedkoopste optie: de goedkoopste optie die je hebt is te kiezen voor een prefab dakkapel. Deze bestel je uit een catalogus en wordt in de fabriek voor je samengesteld. De onderdelen worden bij je thuis als een puzzel in elkaar gezet, wat betekent dat dit niet meer dan een dag in beslag neemt. Prefab heeft vele voordelen, maar je moet wel accepteren dat je zelf weinig inspraak hebt in het ontwerp.
  • Een kunststof dakkapel met een houtlook: vind je hout een mooi materiaal, maar wil je niet elke 3 jaar met een verfkwast aan de gang? Dan is kunststof met een houtlook ideaal. Voor een beetje extra geld krijg je dan een kunststof dakkapel die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. Daarbij is deze praktisch onderhoudsvrij.
  • De duurste optie: laat jij je kunststof dakkapel volledig op maat maken, dan betaal je het meest. Je hebt dan wel veel meer vrijheid wat betreft het design en je kunt al je wensen laten uitvoeren. De prijzen voor deze optie kunnen oplopen tot tienduizend euro’s, vooral als je een model laat ontwerpen dat sterk afwijkt van de standaard.

 

Kunststof als materiaal voor dakkapellen

Kunststof is voor de bouw van dakkapellen (en vele andere constructies) eigenlijk een ideaal materiaal. Dat komt doordat het erg goed isoleert, sterk is, gemakkelijk te vormen is, volledig recyclebaar is en duurzaam is. Hiermee voldoet het aan alle eisen die zijn vastgesteld in het Bouwbesluit. Voor consumenten is kunststof ideaal, omdat het te krijgen is in een groot aantal kleuren en uitvoeringen, het heeft nauwelijks onderhoud nodig, het gaat erg lang mee en het is goedkoop. Het plasticachtige imago dat kunststof voorheen had is het volledig kwijt en je kunt tegenwoordig kunststof dakkapellen kopen die nauwelijks van hout of van aluminium te onderscheiden zijn. Het is dan ook niet vreemd dat kunststof op dit moment het meest gekozen materiaal is voor dakkapellen.

Vergelijk offertes

Wil jij exact weten wat jouw kunststof dakkapel van 3 meter zou kosten? Dan kun je dit via onze vergelijkingstool makkelijk opvragen. Geef ons de gewenste informatie door en wij zullen ervoor zorgen dat je snel een aantal offertes ontvangt van betrouwbare leveranciers uit jouw omgeving.